English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Έχετε ετοιμαστεί για το καρναβάλι την ερχόμενη Κυριακή;
Βρήκατε τι θα ντυθήτε;
Εδω σας έχω κάποιες προτάσεις!!!!
Διαλέχτε!!!!
Αστείες, όμορφες, σέξυ!!
Απ'όλα έχει το ιντερνετικό μαγαζί!!























Βρήκα επίσης ψαχουλεύοντας ,αυτό το ωραίο κειμενάκι από εδώ :http://www.tanea.gr/default.asp?pid=12&ct=8&artID=4559233 της Έλενας Ακρίτα και το μοιράζομαι μαζί σας,


ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ είναι ένα από τα ήθη και έθιμα της πατρίδας μας. Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό το συγκεκριμένο ήθος και έθιμο, πάντως είναι πολύ ωραίο και υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων, τότε που ήτανε μικρή η γιαγιά μου! Όλοι ντύνονται μασκαράδες και όλοι οι άντρες ντύνονται γυναίκες, γιατί λέει η μαμά μου ότι τους βγαίνει το αδερφίστικο που το καταπιέζουν όλο τον χρόνο.

Πριν από τις Απόκριες είναι Τσικνοπέμπτη που είναι ένα άλλο ήθος και έθιμο της ωραίας μας πατρίδας. Την Τσικνοπέμπτη ο κόσμος πάει σε ταβέρνες και τρώει κρέας.

Πήγαμε κι εμείς πέρσι στου Μήτσουλα που έχει ταβέρνα στη γωνία και κάτσαμε ο ένας πάνω στον άλλον, τόσο κόσμο που είχε. Μια ξανθιά έκατσε πάνω στον μπαμπά μου κι η μαμά μου της τράβηξε μια μπουνιά και την έριξε χάμω και φάνηκε το βρακί της.

Η ΤΑΒΕΡΝΑ του Μήτσουλα δεν είναι του Μήτσουλα γιατί ο Μήτσουλας πέθανε. Και ήταν κάτι γκαρσόνια που είχαν φρικάρει με τον κόσμο και αντί να σερβίρουν, βριζόντουσαν μεταξύ τους. Δύο πιάστηκαν στα χέρια γιατί ο καθένας έλεγε ότι το τραπέζι 12 ήταν του άλλου. Και όσο αυτοί δερνόντουσαν, το τραπέζι 12 σκυλοπείναγε. Και μετά, για να μας προλάβουν όλους, άρχισαν να εκτοξεύουν παϊδάκια και κοψίδια πάνω απ΄ τα κεφάλια μας. Και μια σπαλομπριζόλα βρήκε στο μάτι τον μπαμπά μου και τρέχαμε στα εφημερεύοντα. Πρήστηκε, τουμπάνιασε το μάτι του και όλη νύχτα η μαμά μου του έκανε κομπρέσες με χαμομήλι και ο μπαμπάς μου έλεγε «καυτή την έκανες, την σπαλομπριζόλα μου μέσα»!

Και μετά έρχεται η Καθαρά Δευτέρα, που δεν τις τρώω τις σουπιές και που η ταραμοσαλάτα είναι ροζ γι΄ αυτό είναι το αγαπημένο φαγητό της Μπάρμπι!

ΕΜΕΙΣ ΦΕΤΟΣ τις Απόκριες λεφτά δεν είχαμε στο σπίτι- τον Αλμούνια μου μέσα! Γι αυτό με ντύσανε πρωταθλητή. Μου βάλανε δηλαδή τη φόρμα που φοράω στο σχολείο, τα αθλητικά μου παπούτσια, μου κρέμασαν κι ένα μετάλλιο, μου κοτσάρανε κι ένα στεφάνι ελιάς. Ελεεινό θέαμα, με έβλεπαν οι άνθρωποι στον δρόμο και δάκρυα κυλούσαν στα μάγουλά τους. Εγώ ήθελα να ντυθώ πριγκίπισσα ή βασίλισσα της νύχτας, αλλά δεν είχαμε μία. Κι έτσι ντύθηκα Πύρρος Δήμας.

Τον αδελφό μου τον ντύσανε διαβολάκι. Τρία χρόνια τώρα διαβολάκι τον ντύνουν γιατί δεν έχουμε λεφτά για καινούργια στολή. Ο αδελφός μου ψήλωσε κι είδαμε και πάθαμε να τον στουμπώσουμε στη στολή. Τον έκοβε στον καβάλο και τον πονούσε το πουλί του κι έκλαιγε. Πήρε εισπνοή όταν τον ντύσαμε και εκπνοή τρεις ώρες μετά που τον ξεχτίσαμε.

Στον δρόμο που βγήκαμε, γέλαγε κάθε πικραμένος. Πρώτη φορά έβλεπαν διαβολάκι κατακόκκινο, έτοιμο να σκάσει με παντελόνι βερμούδα. Και ο αδελφός μου όλο έκλαιγε και για να τον παρηγορήσουμε του πήραμε σερπαντίνες και κομφετί. Το κομφετί είναι ουσιαστικό ουδετέρου γένους: Το κομφετίτου κομφετιού- τα κομφετιά- των κομφετιών. ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ Κυριακή θα μας πάνε στο Ζάππειο βόλτα. Εκεί που πάνε όλα τα παιδάκια και φοράνε κάτι χρυσά κουρέλια από κάτω και το μπουφανάκι από πάνω, μια αθλιότητα. Και θα μας πάνε κι εμάς. Τον Πύρρο Δήμα και το διαβολάκι βερμούδα. Δεν φτάνει που μας κράξανε στη γειτονιά, θα μας κράξουν και στο Ζάππειο. Η απόλυτη ξευτίλα! Πέρσι που πήγαμε, η μαμά είπε στον μπαμπά να μας πάρουν μαλλί της γριάς και ο μπαμπάς τής είπε, «άμα θες μαλλί της γριάς, να φας της μάνας σου»! Και τσακώθηκαν και μας χάζευε όλο το Ζάππειο και μετά ταΐσαμε ψίχουλα τα παπάκια.

ΜΑΣΚΕΣ δεν μας αγόρασαν. Γιατί είπε ο μπαμπάς μου ότι μάσκες φοράμε όλο τον χρόνο. Μάσκα στη δουλειά, μάσκα στο γραφείο, μάσκα στο σχολείο, μάσκα στον δρόμο, μάσκα παντού! Όλοι με μια μάσκα κυκλοφορούμε πια, οπότε τι να βάλουμε;

Μάσκα πάνω στη μάσκα;

Αυτό είναι το ωραίο ήθος και έθιμο της Αποκριάς. Και ο αδελφός μου κι εγώ έχουμε αγχωθεί για του χρόνου. Γιατί η βερμούδα θα του ΄χει γίνει σώβρακο και εμένα θα με ντύσουν Πατουλίδου!


Καλή διασκέδαση!!!
Γιορτάζουν: Μαριάννα
  • Γεγονoτα
1692: Ξεκινά το κυνήγι μαγισσών στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης.
1770: Ο Θεόδωρος Ορλόφ καταπλέει στη Μάνη και παρακινεί τους κατοίκους της να εξεγερθούν κατά των Τούρκων.
1854: Ιδρύεται το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα των ΗΠΑ, με κύριο στόχο την κατάργηση της δουλείας.
1904: Ιδρύεται στη Λισαβόνα η Μπενφίκα, η πιο διάσημη ποδοσφαιρική ομάδα της Πορτογαλίας.
1935: Ο δρ. Γουάλας Κράδερς, χημικός στην αμερικανική χημική βιομηχανία «Du Pont», εφευρίσκει το νάιλον.
1945: Ολοκληρώνεται ο αφοπλισμός του ΕΛΑΣ, κατόπιν της Συμφωνίας της Βάρκιζας.
  • Γεννησεις
1901: Λίνους Καρλ Πόλινγκ, αμερικανός χημικός. Τιμήθηκε με Νόμπελ Χημείας το 1954 και Νόμπελ Ειρήνης το 1962. Μαζί με τη Μαρία Κιουρί είναι οι μοναδικοί κάτοχοι δύο βραβείων Νόμπελ στην ιστορία του θεσμού. [θαν. 19/8/1994]
1906: Μπάκσι Σίγκελ, αμερικανός γκάνγκστερ, δημιουργός των καζίνο του Λας Βέγκας. [θαν. 20/6/1947]
1942: Μπράιαν Τζόουνς, βρετανός ρόκερ, ιδρυτικό μέλος των Rolling Stones. [θαν. 3/7/1969]
  • Θανατοι
1916: Χένρι Τζέιμς, αμερικανός μυθιστοριογράφος. [γεν. 15/4/1843]
1986: Ούλοφ Πάλμε, σουηδός πρωθυπουργός. (δολοφονήθηκε) [γεν. 30/1/1927]
2003: Ντίνος Δημόπουλος, σκηνοθέτης του θεάτρου και του κινηματογράφου. [γεν. 1921]





 ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ο οδηγός και η κυρία
ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΘΟΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΙΟΥ.ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΑΡΧΙΖΕ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ:ΗΛΙΘΙΑ,ΗΛΙΘΙΑ,ΗΛΙΘΙΑ.......
Η ΚΥΡΙΑ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΦΑΣΑΡΙΑ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΛΕΠΤΑ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΞΑΝΑΦΩΝΑΖΕΙ : ΠΑΤΗΘΙΑ, ΠΑΤΗΘΙΑ,ΠΑΤΗΘΙΑ........




Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 
Γιορτάζουν: Ασκληπιός
  • Γεγονoτα
380: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Μέγας Θεοδόσιος, με έδικτό του (διάταγμα) αναγνωρίζει τον χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία του ρωμαϊκού κράτους.
1869: Εγκαινιάζεται ο ατμοκίνητος αστικός σιδηρόδρομος Αθήνας - Πειραιά, υπό την επωνυμία ΣΑΠ Α.Ε., μετέπειτα ΗΣΑΠ. Επιβάτες στο πρώτο δρομολόγιο είναι η βασίλισσα Όλγα, ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Ζαΐμης, υπουργοί, στρατιωτικοί, διπλωμάτες και άλλοι επίσημοι.
1900: 18 νεαροί ιδρύουν στο εστιατόριο «Γκιζέλα» του Μονάχου την ποδοσφαιρική ομάδα Μπάγερν.
1900: Ιδρύεται το Εργατικό Κόμμα, από τα εργατικά συνδικάτα και αριστερούς πολιτικούς φορείς της Μεγάλης Βρετανίας.
1933: Εμπρησμός στο Ράιχσταγκ. Η φωτιά στη γερμανική Βουλή αποδόθηκε στους κομμουνιστές και ο Χίτλερ βρήκε την ευκαιρία να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να αναστείλει τα πολιτικά δικαιώματα.
1959: Θεμελιώνεται στην Αθήνα από τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή το ξενοδοχείο «Χίλτον».
  • Γεννησεις
274: Μέγας Κωνσταντίνος, πρώτος αυτοκράτορας του Βυζαντίου. [θαν. 22/3/337]
1902: Τζον Στάινμπεκ, αμερικανός συγγραφέας. Βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1962. [θαν. 20/12/1968]
1950: Φράνκο Μοσκίνο, ιταλός μόδιστρος. [θαν. 18/9/1994]
  • Θανατοι
1892: Λουί Βιτόν, ιδρυτής της ομώνυμης γαλλικής εταιρείας ειδών ταξιδίου και αξεσουάρ πολυτελείας. [γεν. 4/8/1921]
1943: Κωστής Παλαμάς, ποιητής. [γεν. 8/1/1857]
1952: Θεόδωρος Πάγκαλος, στρατηγός και πολιτικός, που κυβέρνησε την Ελλάδα ως δικτάτορας την περίοδο 1925 - 1926. [γεν. 11/1/1878]




ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ποδοσφαιρικός αγώνας

 Γίνεται ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, μεταξύ ελεφάντων και μυρμηγκιών.
Το σκορ είναι ισόπαλο και ο αγώνας αμφίρροπος.
Ξαφνικά σε μια φάση παίρνει την μπάλα ένα μυρμήγκι και αρχίζει να τρέχει προς την εστία των ελεφάντων.
Προσπαθούν να τον κόψουν οι ελέφαντες με τις προβοσκίδες, κλείνοντας το με τα αυτιά τους, αλλά το μυρμήγκι τους περνάει όλους και βρίσκεται τετ α τετ με τον τερματοφύλακα των ελεφάντων.Την ώρα που πάει να τον περάσει και να πλασάρει την μπάλα στα δίχτυα, ο ελέφαντας έχει σηκώσει το πόδι του και κάνει λιώμα το μυρμήγκι.
Πετάγεται και ο προπονητής των μυρμηγκιών έξαλλος και αρχίζει να φωνάζει:
Δηλαδή τώρα τι θέλετε, να παίξουμε και εμείς έτσι; 



Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 
Γιορτάζουν: Ανατολή, Πορφύριος, Φωτεινή
  • Γεγονoτα
1815: Ο Ναπολέων με 1.200 οπαδούς του ξεκινά από το νησί Έλβα, όπου ήταν εξόριστος, με προορισμό το Παρίσι για να ξαναπάρει την εξουσία.
1872: Η κυβέρνηση Βούλγαρη διενεργεί εκλογές, στις οποίες κυριαρχούν η βία και η νοθεία και κερδίζει τη σχετική πλειοψηφία.
1936: Έπειτα από μακροχρόνιες έρευνες, ο Φερδινάνδος Πόρσε παρουσιάζει το «λαϊκό αυτοκίνητο», γνωστότερο ως Volkswagen.
1969: Πρώτη προβολή της ταινίας του Κώστα Γαβρά «Ζ», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού, με θέμα τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.
1983: Το άλμπουμ «Thriller» του Μάικλ Τζάκσον ανεβαίνει στο Νο1 του αμερικάνικου πίνακα επιτυχιών, όπου θα παραμείνει για 37 εβδομάδες.
1991: Παροπλίζεται το «Βέλος», το πολεμικό πλοίο που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο Κίνημα του Ναυτικού κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.
  • Γεννησεις
1802: Βίκτωρ Ουγκώ, γάλλος συγγραφέας. («Οι Άθλιοι») [θαν. 22/5/1885]
1829: Λιβάι Στρος, γερμανικής καταγωγής αμερικανός ράφτης, εφευρέτης και κατασκευαστής των ρούχων τζιν, ιδρυτής της βιομηχανίας ρούχων Levi's. [θαν. 26/9/1885]
1938: Ευαγόρας Παλληκαρίδης, ήρωας του κυπριακού αγώνα της ανεξαρτησίας. [θαν. 14/3/1957]
  • Θανατοι
1883: Αλέξανδρος Κουμουνδούρος, κορυφαία πολιτική προσωπικότητα του 19ου αιώνα, που χρημάτισε δέκα φορές πρωθυπουργός. [γεν. 1817]
1986: Αμαλία Φλέμιγκ, επιστημονική συνεργάτιδα και σύζυγος του μεγάλου βρετανού επιστήμονα Αλεξάντερ Φλέμιγκ που ανακάλυψε την πενικιλίνη, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. [γεν. 1909]
2003: Δημήτρης Ποταμίτης, ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας. [γεν. 1945]





ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Η απόκοσμη φωνή


Ένας κλέφτης μπαίνει σε ένα σπίτι με την πρόθεση να κάνει μια διάρρηξη. Τη στιγμή που αγγίζει τα πολυπόθητα ασημικά, ακούει μια φωνή:
- "Εγώ κι ο Θεός σε βλέπουμε."
Είναι η φαντασία μου σκέφτεται και συνεχίζει.
- "Εγώ κι ο Θεός σε βλέπουμε."
Αγνοώντας τη φωνή, συνεχίζει όταν εκείνη πιο βροντερή από ποτέ επαναλαμβάνει την ίδια φράση. Πανικόβλητος ψάχνει για τη φωνή. Τελικά βρίσκει ένα παπαγάλο σ` ένα κλουβί.
- "Καλά, εσύ με τρόμαξες παλιόπουλο;"
- "Ναι ρε, έχεις πρόβλημα;" αποκρίνεται ο παπαγάλος.
- "Πως σε λένε;" τον ρωτάει ο διαρρηκτής.
- "Πραξιτέλη."
- "Καλά, αυτό είναι όνομα για παπαγάλο;"
- "Γιατί, Θεός είναι όνομα για σκύλο;"



Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



 ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 
Γιορτάζουν: Ρηγίνος, Ρηγίνα
  • Γεγονoτα
1822: Καταργείται η δουλεία στην Ελλάδα, με διάταξη του Συντάγματος της Επιδαύρου.
1919: Το Όρεγκον γίνεται η πρώτη αμερικανική Πολιτεία, που εισπράττει φόρο επί της βενζίνης, ύψους ενός σεντ για κάθε γαλόνι.
1932: Ένας μετανάστης από την Αυστρία, ο Αδόλφος Χίτλερ, αποκτά τη γερμανική υπηκοότητα για να θέσει υποψηφιότητα για καγκελάριος.
1956: Η ποιήτρια Σίλβια Πλαθ συναντά και ερωτεύεται τον ποιητή Τεντ Χιουτζ, με τον οποίο θα παντρευτεί τέσσερις μήνες αργότερα. Η Πλαθ αυτοκτόνησε το 1963, σε ηλικία 30 ετών.
1959: Η βρετανική κυβέρνηση ανακαλεί το διάταγμα εκτόπισης του αρχιεπισκόπου Μακαρίου, ο οποίος είναι πλέον ελεύθερος να επιστρέψει στην Κύπρο. Με άλλο διάταγμα δίνεται αμνηστία στο στρατηγό Γρίβα και στους συναγωνιστές του στην ΕΟΚΑ.
1973: Μακελειό σε κέντρο διασκέδασης της Αθήνας από τους αδελφούς Κοεμτζή για μια παραγγελιά. Απολογισμός, τρεις νεκροί αστυνομικοί και δύο τραυματίες. Λίγο αργότερα, ο Διονύσης Σαββόπουλος εμπνέεται από το γεγονός και γράφει το τραγούδι «Μακρύ Ζεϊμπέκικο για το Νίκο».
  • Γεννησεις
1707: Κάρλο Γκολντόνι, ιταλός θεατρικός συγγραφέας. [θαν. 6/2/1793]
1906: Μπόρις Παπαντόπουλο, ελληνικής καταγωγής μουσουργός από την Κροατία. [θαν. 16/10/1991]
1943: Τζορτζ Χάρισον, βρετανός κιθαρίστας και συνθέτης, ένας από τους τέσσερις Beatles. [θαν. 29/11/2001]
  • Θανατοι
1889: Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ (το πραγματικό του όνομα: Ίσραελ Μπερ Γιοσαφάτ), δημοσιογράφος και επιχειρηματίας, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. [γεν. 21/7/1816]
1970: Μαρκ Ρόθκο, αμερικανός εικαστικός καλλιτέχνης, από τους κορυφαίους εκπροσώπους του αφηρημένου εξπρεσιονισμού στη ζωγραφική. [γεν. 25/9/1903]
1980: Γιώργος Ανδριανόπουλος, ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, αθλητικός παράγοντας και πολιτικός. [γεν. 1900]





ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μια κυρία στο φαρμακείο
Μια μεγάλη κυρία, άνω των 90, μπαίνει σ' ένα φαρμακείο και λέει στον φαρμακοποιό:
- Καλη σας μέρα κύριε,έχετε παυσίπονα ;
- Βεβαίως.
- Έχετε φάρμακα για την χοληστερίνη;
- Μάλιστα.
- Έχετε viagra;
- Ναι.
- Έχετε χάπια για τις ρυτίδες ;
- Έχουμε.
- Έχετε αλοιφή για τις αιμορροΐδες;
- Μάλιστα.
- Χάπια για το στομάχι;
- Ναι έχουμε.
- Έχετε φάρμακα για το συκώτι;
- Ναι.
- Έχετε ηρεμιστικά;
- Μάλιστα.
- Έχετε μπαστούνια;
- Nαι.
- Έχετε υποσέντονα για ηλικιωμένους;
- Βεβαίως.Σας παρακαλώ κυρία μου,έχουμε τα πάντα! Τι ακριβώς θα θέλατε;
- Nα ξέρετε...τον επόμενο μήνα παντρεύομαι έναν κύριο, που είναι 96 ετών και θα θέλαμε να ξέρουμε αν μπορούμε να δηλώσουμε λίστα γάμου σε σας.




Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 
Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης

Η Τσικνοπέμπτη, είναι ένα έθιμο στην Ελλάδα την περίοδο του καρνάβαλου το οποίο έχει τις ρίζες του βαθιά μέσα στους αιώνες.

Για την ορθόδοξη παράδοση, οι νηστείες της Τετάρτης και της Παρασκευής είναι σημαντικές, οπότε η Πέμπτη θεωρούνταν η καταλληλότερη μέρα για κραιπάλες.

Ονομάζεται τσικνοπέμπτη γιατί την ημέρα αυτή το δείπνο αποτελείται από κρέας ψημένο στα κάρβουνα ή τηγανισμένο, δυο τρόποι μαγειρέματος που βγάζουν έντονη τσίκνα. Στις μέρες μας η Τσικνοπέμπτη θεωρείται η αρχή της αποκριάς.

 
Κατά την πρώτη εβδομάδα του Τριωδίου, επιτρέπεται η κατανάλωση κρέατος όλη την εβδομάδα, ακόμα και την Τετάρτη και την Παρασκευή.

Οι διάφοροι τρόποι ετοιμασίας των πιάτων με κρέας είναι τόσο ποικίλοι όσο και οι τοπικές παραδόσεις. Μαζί με αυτά, υπάρχει και η παράδοση του μασκαρέματος. Αυτή προέρχεται από την ειδωλολατρική παράδοση του μασκαρέματος για να διώξουν τα κακά πνεύματα του χειμώνα και να εξασφαλίσουν μια επιτυχημένη ανοιξιάτικη σοδειά από την σπορά του φθινοπώρου.

Η Τσικνοπέμπτη σε διάφορα μέρη της Ελλάδας
Πέρα από το ψήσιμο του κρέατος, κάθε τόπος έχει τα δικά του έθιμα για τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης. Αναφέρουμε κάποια από αυτά:

- Στην Αρκαδία η Τσικνοπέμπτη είναι μέρα κρεατοφαγίας (μέχρι σκασμού), οικογενειακής συγκέντρωσης και διασκέδασης.

 
- Στην Κοζάνη
το περίφημο «τσίκνισμα» πραγματοποιούνταν μέσα από την τσίκνα που αναδύονταν από το αρτυμένο φαΐ, συνήθως κρέας (το οποίο σημειωτέων αποκαλείται «φαΐ» στο τοπικό ιδίωμα π.χ. «Κυριακή σήμερα έχουμε φαΐ μι πατάτσις στου φούρνου». Το να κάψει μια νοικοκυρά το φαγητό εκείνη την εποχή ήταν μεγάλη πολυτέλεια.

- Στις Σέρρες ανάβονται μεγάλες φωτιές στις αλάνες, στις οποίες αφού ψήσουν το κρέας, πηδούν από πάνω τους. Στο τέλος κάποιος από την παρέα με χιούμορ, αναλαμβάνει τα «προξενιά» ανακατεύοντας ταυτόχρονα τα κάρβουνα με ένα ξύλο.

- Στην Κομοτηνή καψαλίζουν την κότα που θα φαγωθεί την επόμενη Κυριακή (της Απόκρεω). Αυτήν την ημέρα τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια ανταλλάσσουν δώρα φαγώσιμα. Ο αρραβωνιαστικός στέλνει στην αρραβωνιαστικιά του μια κότα, τον κούρκο, και εκείνη στέλνει μπακλαβά και μια κότα γεμιστή. Όλα αυτά πραγματοποιούν την παροιμία πως ο «έρωτας περνάει από το στομάχι».

Στην παλαιά πόλη της Κέρκυρας, τελούνται τα «Κορφιάτικα Πετεγολέτσια» ή αλλιώς «Κουτσομπολιά» ή «Πέτε Γόλια».
Η πετεγολέτσα , το πετεγουλιό όπως το λένε οι Κερκυραίοι, δεν είναι άλλο από το γνωστότατο κουτσομπολιό. Η πετεγολέτσα πραγματοποιείται το βράδυ τής τελευταίας Τσικνοπέμπτης, στην Πιάτσα κοντά στην τοποθεσία κουκουνάρα, τής πόλης τής Κέρκυρας.


-
Εδώ στήνεται ολόκληρη παράσταση και συμμετέχουν διάφορες νοικοκυρές από τα κοντινά σπίτια τής παλιάς πόλης, στην πιάτσα. Στήνεται ένα πραγματικό, πετεγουλιό, κουτσομπολιό, στα παράθυρα των σπιτιών από τις νοικοκυρές και με ξεκαρδιστικές ιστορίες βγαίνουν όλα τα άπλυτα εις την φόρα των υποτιθεμένων πού έπεσαν σε διάφορα αμαρτήματα. Παντρεμένες με ερωμένους, ανύπαντρες με νόθους ,παντρεμένοι με σχέση με παντρεμένες όλα τα εν οίκω εν δήμω.

Σε όλη την περιφέρεια της Πελοποννήσου την Τσικνοπέμπτη σφάζουν χοιρινά από τα οποία φτιάχνουν διάφορες λιχουδιές. Πηχτή, τσιγαρίδες, λουκάνικα, γουρναλοιφή και παστό είναι μερικά από αυτά.

- Στην Πάτρα έχουμε το έθιμο της Κουλουρούς. Η Γιαννούλα η Κουλουρού πιστεύει λανθασμένα πως ο Ναύαρχος Ουίλσων είναι τρελά ερωτευμένος μαζί της και πως έρχεται να την παντρευτεί. Για αυτό ντύνεται νύφη και με την συνοδεία των Πατρινών πηγαίνει να προϋπαντήσει τον καλό της στο λιμάνι.
Γύρω της οι Πατρινοί διασκεδάζουν με τα καμώματα της.

- Στην Αμαλιάδα Η «Τσικνοπέφτη» ήταν η μέρα που ετοίμαζαν το «παστό». Έβραζαν το λίπος με λίγο νερό, ραντίζοντάς το συγχρόνως με νερό. Το σούρωναν στη συνέχεια.
Αυτή ήταν η «γουρναλοιφή». Φυλαγόταν σε δοχεία (πήλινα). Χρησιμοποιούνταν ως άρτυμα για όλη τη χρονιά. Στον πάτο του λεβετιού (καζανιού) έμεναν οι «τσιγαρίδες» που νοστίμιζαν τα φαγητά (με χόρτα, αυγά, όσπρια).

Σε «λεβέτι» έβραζαν το κρέας με λίγο κρασί για να βγάλει λίπος, που με αυτό έβραζε. Έριχναν τα μπαχαρικά για νοστιμάδα και τα λουκάνικα, αφού τα καθάριζαν από την καπνιά. Πρόσεχαν μη «τσικνιστούν» γιατί θα χάλαγε όλο το «παστό».

Μετά το βράσιμο καθάριζαν το κρέας από τα κόκαλα, έκοβαν τα λουκάνικα και τα τοποθετούσαν σε «λαγήνες» (δοχεία πήλινα) και τα περιέχεαν με λίπος για να σκεπαστούν οι μεζέδες. Ήταν το φαγητό για όλο το χρόνο.
Μ’ αυτό φίλευαν και τους ξένους.

 
- -Στην Ιο
Το βράδυ της Τσικνοπέμπτης μασκαράδες ζωσμένοι με κουδούνια προβάτων διασχίζουν με κέφι τη Χώρα, επισκεπτόμενοι σπίτια και καταστήματα. Χάρη στις προσπάθειες του Δήμου Ιητών και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ίου «Η Φοινίκη», έχει αναβιώσει στην Ίο και το παραδοσιακό της Καρναβάλι, την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, με ποικίλες εκδηλώσεις.

-Στον Πόρο Την Τσικνοπέμπτη «τσίκνιζαν» το ψητό κρέας για να μυρίσει στη γειτονιά γιορτάζοντας την «κρεατινή» Αποκριά, και μετά την «Τυρινή», οι νέοι έκλεβαν ένα μακαρόνι και το έβαζαν κάτω από το μαξιλάρι τους για να ονειρευτούν ποια θα πάρουν. Εκείνες τις μέρες οι νέοι έφτιαχναν και αερόστατα. Ένα ελαφρύ στεφάνι μια κόλα λεπτό χρωματιστό χαρτί κι ένα στουπί ποτισμένο με πετρέλαιο μέσα σε ένα τενεκεδάκι και ήταν έτοιμα. Τα άφηναν να πάνε ψηλά, και συναγωνίζονταν ο ένας τον άλλο ποιος θα κάνει το μεγαλύτερο και ποιο θα πάει ψηλότερα.

-Στη Σκόπελο Στο χωριό Κλήμα της Σκοπέλου, οι κάτοικοι, αφού φάνε και τραγουδήσουν στα σπίτια τους, ξεχύνονται στις γειτονιές και χορεύοντας συγκεντρώνονται όλοι στο Πεύκο όπου και συνεχίζουν το γλέντι μέχρι το πρωί.

Η Τσικνοπέμπτη είναι ντυμένη στα κόκκινα.
Θέλει κόκκινο κρέας και το κόκκινο κρέας φυσικά κόκκινο κρασί.

Τετάρτη ίσον νηστεία σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση και Παρασκευή ομοίως. Στο μέσο, ωστόσο, της Κρεάτινης εβδομάδας βρίσκεται η «μεγάλη» Πέμπτη: Σουβλάκια, μπριζόλες, λουκάνικα, παιδάκια, σπληνογάρδουμπα και οτιδήποτε μας υπόσχεται καρδιακή προσβολή στα εξήντα.

Αν νομίζετε ότι είμαστε μόνο εμείς κάνετε λάθος. "Schmutziger Donnerstag" γερμανιστί, "Mardi Gras" γαλλιστί αλλά και "Mardi Gras" αγγλιστί στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες και ειδικά στη Νέα Ορλεάνη.
Κρέας λοιπόν, ψητό ως επί το πλείστο, απαραίτητα τσικνιστό.

Να ρέει το λίπος στα κάρβουνα και να αρπάζει.
Επειδή όμως όλο και κάτι από το λίπος θα μείνει στο κρέας χρειάζεται και ο κατάλληλος οίνος. Η Τσικνοπέμπτη επιτάσσει οίνο στυφό και ξηρό για να πάρει τη λίγδα από το στόμα.
Γι’ αυτό τσικν-Οίστε και εσείς με Ξινόμαυρο.

Οι περισσότεροι έχουν εξοπλιστεί με στολές, περούκες,μάσκες και ντουντούκες!
Ετοιμάζονται να βγούν έξω,να διασκεδάσουν,να χορέψουν,να το τσικνήσουν (να σαβουρώσουν πανσέτες,σουβλάκια και λοιπά κρέατα) και πάνω απ'όλα να τηρήσουν το έθιμο (γίναμε Ρίο ντεΤζανέιρο και δεν το έμαθα ακόμη φαίνεται).

Οι δρόμοι θα γεμίσουν μπαλαρίνες,καρναβάλια αμφιβόλου προέλευσης (έβαλα ένα μουστάκι και πλαστικά βυζιά και δεν ξέρω τι είμαι), οι ταβέρνες θα χρεώνουν 600%,τα μπαράκια θα έχουν κλόουν-night και οι καημένοι οι μετανάστες ή θα πουλάνε αφρούς και κομφετί στις γωνίες ή θα μαζέψουν το γενεαλογικό τους δέντρο και θα πάνε στις δημόσιες εκδηλώσεις στα πάρκα και τις πλατείες (είναι αυτό που λέμε:"Τι καραγκιόζης Δήμαρχος").


Πηγή: InOut.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ
 Κάθε χρόνο το Αναπλιώτικο Καρναβάλι  ξεκινά την Τσικνοπέμπτη από την γειτονιά μου την Πρόνοια με γλέντι, χορό και τραγούδι…
Δεν θα έλεγα ότι είναι ότι το καλύτερο και ότι συμμετέχω σ'άυτή την παράδοση γιατί..κάθε πέρσι και καλύτερα όπως όλοι ξέρουμε!!
Θυμάμαι τα παλιά χρόνια, σε κάθε γειτονιά άναβαν φωτιές και όλοι ντυμένοι μασκαράδες,χόρευαν και ξεφάντωναν.
Οι γονείς μας μας πήγαιναν στις κλασικές ταβέρνες που ήταν τίγκα στη κορδέλα τις μάσκες και τον χαρτοπόλεμο και διασκεδάζαμε με την ψυχή μας, μικροί και μεγάλοι.
Περνώντας τα χρόνια, άλλαξαν οι συνήθειες των ανθρώπων και σιγά σιγά φτάσαμε στο σημείο να περιμένουν οι πιτσιρικάδες με ανυπομονησία τον ερχομό της Τσικνοπέμπτης, για να αρχίσουν τον αυγοπόλεμο και να εκτονώνονται με χίλιους δυο ηλίθιους τρόπους που δεν έχουν καμία σχέση με τα παλιά ήθη και έθιμα του τόπου μας.
Η τελευταία φορά θυμάμαι που έστειλα τα παιδιά μου να πάρουν μέρος στην "διασκέδαση" αυτή της Τσικνοπέμπτης, ήταν όταν πήγαιναν δημοτικό ακόμα και στην επιστροφή τους ήταν βουτηγμένα στο αυγό!!!!!
Από τότε....Τσικνοπέμπτη...ΤΕΛΟΣ!!!!
Καλά να ήμαστε, καλά να περάσουμε κι αυτή τη μέρα όπως και όπου κι αν την περάσουμε,αλλά πλέον τη θεωρώ μια συνηθισμένη μέρα όπως όλες τις άλλες. Κι αυτή και το καρναβάλι που έρχεται!!!
Εγώ πάντως δεν θα τσικνίσω δεν θα ντυθώ μασκαράς, δεν θα βγω για διασκέδαση γιατί πολύ απλά..."δεν υπάρχει μια"...!!!!!!!!
Οι παλιές καλές εποχές πέρασαν κακά τα ψέματα!!!

Γεγονoτα

391: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεοδόσιος Α' απαγορεύει την ειδωλολατρία. Στο πλαίσιο αυτό παύει και η τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων που είχαν ξεκινήσει το 776 π.Χ.

1821: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κηρύσσει στο Ιάσιο την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα.

1943: Γενική απεργία στην Αθήνα και τον Πειραιά, λόγω της εξαγγελίας εφαρμογής του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης από τους γερμανούς κατακτητές.

1946: Ο Χουάν Περόν εκλέγεται πρόεδρος της Αργεντινής.

1981: Ο Εγκέλαδος χτυπά τις Αλκυονίδες με 6,6 Ρίχτερ, αφήνοντας πίσω του 14 θύματα και τους Αθηναίους να περνούν αρκετά βράδια στα πάρκα και τις πλατείες της πόλης.

1981: Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αναγγέλλουν τους αρραβώνες του πρίγκιπα Κάρολου με τη Λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ.



Γεννησεις

1786: Βίλχελμ Καρλ Γκριμ, γερμανός συγγραφέας. («Τα παραμύθια των αδελφών Γριμ») [θαν. 16/2/1859]

1955: Αλέν Προστ, γάλλος πιλότος της Formula 1.

1955: Στίβεν Πολ Τζομπς, αμερικανός επιχειρηματίας, συνιδρυτής με τον Στιβ Βόσνιακ της Apple Computer.



Θανατοι

1815: Ρόμπερτ Φούλτον, άγγλος ναυπηγός, εφευρέτης του πρώτου υποβρυχίου. [γεν. 14/11/1765]

1990: Μάλκολμ Φορμπς, αμερικανός εκδότης. [γεν. 19/8/1919]

1993: Μπόμπι Μουρ, άγγλος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής. [γεν. 12/4/1941]






ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 
Οι απόκριες στο σχολείο του Τοτού
Ήταν Απόκριες και όλα τα παιδάκια θα πήγαιναν στο σχολείο ντυμένα μασκαράδες.
Μπήκε λοιπόν η δασκάλα στην τάξη και περίμενε τα παιδιά για να αρχίσει το party.
Πρώτος μπήκε ο Κωστάκης φορώντας ένα καουμπόικο καπέλο και μια ζώνη με πιστόλια.
- Εσύ τι είσαι ντυμένος; ρώτησε η δασκάλα.
- Καουμπόης!
- Μπράβο Κωστάκη!
Μετά μπήκε η Έλενίτσα φορώντας ένα κόκκινο σκουφί και μια κόκκινη ποδιά.
- Εσύ τι είσαι ντυμένη;
- Κοκκινοσκουφίτσα!
- Μπράβο Ελενίτσα! ξαναείπε η δασκάλα.
Μετά μπήκε ο Τοτός γυμνός με ένα ταψί κάρβουνα στο κεφάλι!!!!!!
- Εσύ τι είσαι ντυμένος; τον ρώτησε η δασκάλα πολύ νευριασμένη.
- Ναργιλές, θέλεις μια τζούρα;






Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ







ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 
Γιορτάζουν: Πολύκαρπος
  • Γεγονoτα
532: Θεμελιώνεται ο ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, έργο των αρχιτεκτόνων Ανθεμίου και Ισιδώρου.
1455: Ο εφευρέτης της τυπογραφίας, Ιωάννης Γουτεμβέργιος, τυπώνει το πρώτο βιβλίο, τη Βίβλο.
1839: Θεμελιώνεται το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
1903: Η Κούβα μισθώνει στο διηνεκές τον Κόλπο του Γκουαντανάμο στις ΗΠΑ.
1942: Οι πρώτες βόμβες του Άξονα πέφτουν σε έδαφος των ΗΠΑ, σε πετρελαιοπηγή στην Καλιφόρνια.
1966: 1500 τηλεοπτικοί δέκτες λαμβάνουν το πρώτο κανονικό πρόγραμμα του ΕΙΡ, της σημερινής ΕΡΤ.
  • Γεννησεις
1685: Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ, γερμανός συνθέτης του μπαρόκ. [θαν. 14/4/1759]
1743: Μάγερ Άμσελ Ρότσιλντ, γερμανοεβραίος τραπεζίτης. [θαν. 19/9/1812]
1905: Λεωνίδας Ζώρας, συνθέτης συμφωνικής μουσικής. [θαν. 22/12/1987]
  • Θανατοι
1956: Αλέξανδρος Σβώλος, διαπρεπής συνταγματολόγος. [γεν. 1892]
1957: Μαρίκα Νίνου, ρεμπέτισσα. [γεν. 1918]
1973: Κατίνα Παξινού, ηθοποιός. [γεν. 17.12/1900]







ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
 Ποδοσφαιρο ποντικιών

Πάει μια μέρα ένας κύριος αναστατωμένος στον ψυχίατρο και του λέει:
- Γιατρέ μου έχω ένα πρόβλημα. Κάθε βράδυ βλέπω στον ύπνο μου ότι παίζουν ποδόσφαιρο ποντίκια.
- Μη στεναχωριέσαι του απαντάει ο γιατρός. Πρέπει να χάσεις καμιά δεκαριά κιλά και θα συνέλθεις. Έλα πάλι σε κάνα μήνα να σε ξαναδώ αφού έχεις χάσει τα κιλά.
Πάει μετά από ένα μήνα και πάλι τα ίδια. Κάθε βράδυ έβλεπε τα ποντίκια παρόλο που είχε χάσει τα κιλά. Του λέει λοιπόν ο γιατρός να μην τρώει τίποτα το βράδυ παρά μόνο ένα γιαούρτι και να ξανάπαει σε 20 μέρες. Το έκανε αλλά και πάλι τίποτα. Τα ποντίκια συνέχιζαν να παίζουν ποδόσφαιρο, οπότε του λέει ο γιατρός:
- Πάρε αυτό το χαπάκι και να είσαι σίγουρος ότι απόψε δεν θα δεις τίποτε στον ύπνο σου.
Και του λέει ο τύπος:
- Δεν γίνεται γιατρέ να το πάρω αύριο?
- Γιατί? τον ρωτάει ο γιατρός?
- Γιατί σήμερα είναι ο τελικός γιατρέ! του απαντάει ο άλλος.






Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ







ΤΙ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
 
Πριν από λίγες ημέρες, την ώρα που έκλεισα κουρασμένη και πονοκεφαλιασμένη τον υπολογιστή μου, σκέφτηκα να διαβάσω ένα βιβλίο,μέχρι να με πάρει ο ύπνος.Έπεσε λοιπόν στα χέρια μου Η Αιολική γη του Ηλία Βενέζη. Αυτό το υπέροχο μυθιστόρημα που μιλάει για τον χαμένο παράδεισο των παιδικών χρόνων και τον ξεριζωμό από την γενέθλια γη.Ξαφνικά ένοιωσα να "φεύγω" να πετάω ψηλά και να βρίσκομαι στα Κιμιντένια.Έγινα η σκιά του Πέτρου, τον ακολουθούσα παντού και ένοιωθα ότι ένοιωθε.Χαρά, φόβο,λύπη ,μίσος. Σε κάθε κεφάλαιο του βιβλίου με πλημμύριζε κι ένα διαφορετικό συναίσθημα.Περιττό δε να πω, ότι δεν κοιμήθηκα!!! Το διάβασα όλο σε ένα βράδυ.

Όσοι δεν το έχετε διαβάσει σας το προτείνω.
Το βρήκα κι εδώ αν έχετε όρεξη και αντοχή να διαβάσετε μέσω υπολογιστή.

Εγώ πάντα προτιμώ το κλασικό βιβλίο, να το πιάνω στα χέρια μου και να το ευχαριστιέμαι.

Καλή ανάγνωση!


ΑΙΟΛΙΚΗ ΓΗ ΗΛΙΑ ΒΕΝΕΖΗ







Γιορτάζουν: Ανθούσα


  • Γεγονoτα
1630: Ο ινδιάνος Κουαντεκίνα γνωρίζει στους βρετανούς αποίκους το ποπ κορν.
1821: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης διαβαίνει τον Προύθο για να κηρύξει την Επανάσταση στη Μολδοβλαχία.
1848: Ξεσπά η λεγόμενη «Φεβρουαριανή Επανάσταση» στη Γαλλία, που οδήγησε στην κατάργηση της βασιλείας και στην εγκαθίδρυση της B' Γαλλικής Δημοκρατίας.
1913: Ο ελληνικός στρατός εισέρχεται στα Ιωάννινα.
1973: Με τη συμπαράσταση πλήθους λαού, οι φοιτητές αποχωρούν από τη Νομική Σχολή, την οποία είχαν καταλάβει την προηγούμενη μέρα.
1986: Το Τριμελές Εφετείο Πειραιά αθωώνει τους πέντε φύλακες, που είχαν θεωρηθεί πρωτόδικα υπεύθυνοι για την τραγωδία της «Θύρας 7» και είχαν καταδικασθεί σε φυλάκιση 10 ετών.
  • Γεννησεις
1732: Τζορτζ Ουάσινγκτον, πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ και ηγετική μορφή της αμερικανικής επανάστασης. [θαν. 14/12/1799]
1788: Αρτούρ Σοπεγχάουερ, γερμανός φιλόσοφος, θεωρούμενος ως πεσιμιστής. [θαν. 21/9/1860]
1857: Ρόμπερτ Μπέιντεν Πάουελ, βρετανός στρατιωτικός, ιδρυτής του προσκοπισμού. [θαν. 8/1/1941]
  • Θανατοι
1512: Αμέριγκο Βεσπούτσι, γενοβέζος έμπορος και θαλασσοπόρος, που ταξίδεψε κι έγραψε για την Αμερική, η οποία σύμφωνα με μία άποψη πήρε το όνομά του. [γεν. 9/3/1454]
1913: Φερντινάν Ντε Σοσίρ, ελβετός γλωσσολόγος, ιδρυτής της σημειολογίας. [γεν. 26/11/1857]
1943: Τρία μέλη του «Λευκού Ρόδου», μιας αντιστασιακής σπουδαστικής οργάνωσης, εκτελούνται στη Ναζιστική Γερμανία.
Σόφι Σολ [γεν. 9/5/1921]
Χανς Σολ [γεν. 22/9/1918]
Κρίστοφ Προμπστ [γεν. 6/11/1919]







ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ξέρω που μένεις

Βγαίνει κάποιος από έναν οίκο ανοχής και τον βλέπει ένα μικρό παιδάκι και
αρχίζει να φωνάζει:
- Είδα που ήσουν, είδα που ήσουν...Ο άντρας του λέει:
- Σε παρακαλώ παιδάκι μου, πήγαινε σπίτι σου κι άσε με ήσυχο.
Το παιδάκι συνέχιζε να τον ακολουθεί μέχρι το σπίτι του και να του φωνάζει:
- Ξέρω και που μένεις, Ξέρω και που μένεις...
- Σε παρακαλώ αγοράκι μου σταμάτα, λέει ο άντρας και μπαίνει σπίτι του.
 Το αγοράκι πήγε σπίτι του λίγο νευρικό και μόλις το είδε η μητέρα του, το ρώτησε τι αταξία έκανε.
 Το παιδάκι, της είπες τι έγινε και η μητέρα του, του είπε:
- Αγόρι μου, αυτό που έκανες δεν είναι σωστό,πρέπει να πας να εξομολογηθείς.
 Το αγόρι πήγε στην εκκλησία και μόλις μπήκε μέσα, αρχίζε να φωνάζει:
- Ξέρω και που δουλεύεις, ξέρω και που δουλεύεις !!!  





Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 
Γιορτάζουν: Λωξάνδρα, Ρωξάνη


  • Γεγονoτα
1848: Οι Μαρξ και Ένγκελς δημοσιεύουν το «Κομουνιστικό Μανιφέστο», τη Βίβλο του Κομουνισμού.
1913: «Τα πήραμε τα Γιάννινα…».Οι Τούρκοι υπερασπιστές της πόλης παραδίδονται στον Ελληνικό Στρατό.
1915: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος παραιτείται από πρωθυπουργός, κατόπιν διαφωνίας του με τον βασιλιά Κωνσταντίνο για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αρχή εθνικού διχασμού.
1916: Αρχίζει η Μάχη του Βερντέν στη Γαλλία, μία από τις πιο πολύνεκρες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.
1958: Ο άγγλος Τζέραλντ Χόλτομ σχεδιάζει το σύμβολο της ειρήνης.
1973: Οι φοιτητές καταλαμβάνουν τη Νομική την περίοδο της Επταετίας.
  • Γεννησεις
1893: Αντρές Σεγκόβια, ισπανός κλασσικός κιθαρίστας. [θαν. 2/6/1987]
1927: Ιμπέρ Ντε Ζιβανσί, γάλλος σχεδιαστής μόδας.
1933: Νίνα Σιμόν, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Γιουνίς Κάθλιν Γουέιμον, αμερικανίδα τραγουδίστρια της τζαζ και της σόουλ. [θαν. 21/4/2003]
  • Θανατοι
1677: Μπαρούχ Σπινόζα, ολλανδοεβραίος φιλόσοφος. («Πολιτική Πραγματεία») γεν. 24/11/1677]
1835: Στάικος Σταϊκόπουλος, αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης. [γεν. 1799]
1991: Μαργκότ Φοντέιν, αγγλίδα μπαλαρίνα. [γεν. 18/5/1919]






ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ο γιατρός και ο ασθενής
Ήταν κάποτε ένας που δεν μπορούσε να τρώει από το στόμα. Πηγαίνει λοιπόν στον γιατρό και του λέει:

- "Γιατρέ μου, δεν μπορώ να φάω από το στόμα."

- "Ε, τότε να τρως από τον κώλο", του λέει ο γιατρός.

Μετά από μερικές ημέρες βλέπει τον ασθενή ο γιατρός να περπατάει στο δρόμο κουνώντας πέρα δώθε τον κώλο του.

- "Γιατί κουνάς τον κώλο σου;", τον ρωτάει ο γιατρός.

Και ο ασθενής:

- "Επειδή μασάω τσίχλα.!!!"





Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ







ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 
Γιορτάζουν: Θεόδωρος, Θεοδώρα


  • Γεγονoτα
1822: Η Ναυμαχία των Πατρών. Ελληνικός στόλος, υπό τον Ανδρέα Μιαούλη, στον οποίο μετέχουν 27 υδραίικα, 20 σπετσιώτικα και 16 ψαριανά πλοία, καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο υπό τον Καραπεπέ Αλή.
1827: Η Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας εκλέγει τον Ιωάννη Καποδίστρια κυβερνήτη της Ελλάδας.
1891: 27 διακεκριμένα μέλη της αθηναϊκής κοινωνίας ιδρύουν τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο.
1909: Δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Φιγκαρό» το «Μανιφέστο του Φουτουρισμού» από τον ποιητή Φίλιππο Τομάσο Μαρινέτι.
1931: Ο περιορισμός των σελίδων και η απαγόρευση κάθε παροχής δώρων ή βιβλίων είναι τα νέα μέτρα κατά του Τύπου, που εφαρμόζονται στην Ελλάδα.
1944: Νορβηγοί αντάρτες βυθίζουν στη Βόρεια Θάλασσα γερμανικό πλοίο που μετέφερε βαρύ ύδωρ, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν καθοριστικά οι προσπάθειες του Χίτλερ να κατασκευάσει πρώτος την ατομική βόμβα.
  • Γεννησεις
1925: Ρόμπερτ Άλτμαν, αμερικανός σκηνοθέτης. («MASH», «Στιγμιότυπα», «Πρέταπορτε», «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ») [θαν. 20/11/2006]
1957: Ορφέας Περίδης, τραγουδοποιός.
1967: Κερτ Κομπέιν, αμερικανός μουσικός, δημιουργός του συγκροτήματος grunge «Nirvana». [θαν. 5/4/1994]
  • Θανατοι
1960: Βασίλης Λογοθετίδης, ηθοποιός. [γεν. 1898]
1970: Χριστόφορος Νέζερ, ηθοποιός, αξεπέραστος ερμηνευτής μολιερικών ρόλων. [γεν. 1889]
1993: Φερούτσιο Λαμποργκίνι, ιταλός βιομήχανος και κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων. [γεν. 28/4/1916]





ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Η τουαλέτα
Mια ξανθιά βρίσκεται σε ένα εστιατόριο και θέλει να πάει στην τουαλέτα.
Μόλις περνάει ο σερβιτόρος σκύβει και του λέει στο αυτί:
- Που είναι η τουαλέτα;
- Από την άλλη της λέει αυτός.
Τότε εκείνη σκύβει στο άλλο αυτί του και του ξαναλέει:
- Που είναι η τουαλέτα;




Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




ΑΣ ΠΑΙΞΟΥΜΕ:-)  
Γιορτάζουν: Φιλοθέη
  • Γεγονoτα
1844: Ψηφίζεται το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας, με το οποίο καθιερώνεται η συνταγματική μοναρχία.
1878: Ο αμερικανός εφευρέτης Τόμας Έντισον λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον φωνόγραφο, τον οποίο ονομάζει «Ομιλούσα Μηχανή».
1936: Μυστική συμφωνία μεταξύ του αρχηγού των Φιλελευθέρων Θεμιστοκλή Σοφούλη και του ηγέτη της κοινοβουλευτικής ομάδας του Παλλαϊκού Μετώπου (ΚΚΕ) Στυλιανού Σκλάβαινα, σύμφωνα με την οποία το Παλλαϊκό Μέτωπο δεσμεύεται να υποστηρίξει τον Σοφούλη για πρόεδρο της Βουλής και οι Φιλελεύθεροι να καταργήσουν το «Ιδιώνυμο» και να αμνηστεύσουν ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ.
1945: Αρχίζει η επίθεση των Αμερικανών στο ιαπωνικό νησί Ιβοζίμα, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
1956: Εκλογές στην Ελλάδα με επικράτηση της ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, λόγω του «τριφασικού» εκλογικού συστήματος. Για πρώτη φορά ψηφίζουν οι Ελληνίδες.
1978: Μακελειό στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Αιγύπτιοι κομάντος επεμβαίνουν χωρίς την άδεια των κυπριακών αρχών για να σώσουν 12 αιγύπτιους ομήρους, που κρατούν δύο άραβες τρομοκράτες σε αεροπλάνο των Κυπριακών Αερογραμμών.
  • Γεννησεις
1473: Νικόλαος Κοπέρνικος, πολωνός αστρονόμος. [θαν. 24/5/1543]
1876: Κονσταντίν Μπρανκούζι, φημισμένος ρουμάνος γλύπτης. [θαν. 16/3/1957]
1940: Σμόκι Ρόμπινσον, εμβληματικός τραγουδιστής της σόουλ.
  • Θανατοι
1962: Γεώργιος Παπανικαλάου, γιατρός και ερευνητής, εφευρέτης του γνωστού Τεστ Παπ. [γεν. 13/5/1883]
1964: Γιώργος Καλαφάτης, γιατρός, υποναύαρχος του Υγειονομικού, ιδρυτής του Παναθηναϊκού. [γεν. 1890]
1990: Μάριος Μαράτος, ψυχίατρος των φυλακών Κορυδαλλού, που δολοφονήθηκε στο Κολωνάκι από την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αλληλεγγύη».







ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ευτυχισμένοι Έλληνες
Είναι ο Παπανδρέου και δύο υπουργοί σε ένα αεροπλάνο και γυρίζουν από τη Γερμανία. Όπως κοιτούσε στο πάτωμα του αεροπλάνου ο ένας Υπουργός
 βρίσκει ένα 100ευρο.
 Λέει λοιπον στους άλλους δυο:
-Έχω μια πολύ καλή  ιδέα. Να το ρίξουμε από  το  αεροπλάνο  και να κάνουμε έναν Έλληνα πολύ ευτυχισμένο;
- Όχι, λέει ο άλλος.Δε θα ήταν καλύτερη ιδέα να τα κάνουμε δύο 50ευρα και να γίνουν
 δυο Έλληνες ευτυχισμένοι;
- Όχι, λέει ο Γιωργάκης. Γιατί δεν τα κάνουμε πέντε 20ευρα να κάνουμε πέντε Έλληνες
 ευτυχισμένους; Αυτή τη συζήτηση την άκουγαν οι πιλότοι και λέει ο ένας στον άλλο:
- Ρε συ να συντρίψω τώρα το αεροπλάνο να κάνω 10.000.000 Έλληνες ευτυχισμένους !!!  





Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Όλοι μας έχουμε τα"πάνω" μας και τα "κάτω" μας. Τα σκαμπανεβασματά μας, τα upside down μας.Γιατί δεν μπορεί συνέχεια να έχουμε την ίδια διάθεση βρε αδερφέ!! Όλο και κάτι θα συμβεί για να μας "ταρακουνήσει".



Εγώ πότε θα είμαι μέσα στα νεύρα..

zwani.com myspace graphic comments









Πότε...μέσα στη θλίψη...




zwani.com myspace graphic comments 
 







Πότε...μέσα στην βαριά κατάθλιψη....




zwani.com myspace graphic comments




Πότε... θα κλαίω με τις ώρες στα καλά καθούμενα


Sensual Arousal Images Sensual Seduction




Πότε... θα νιώθω μοναξιά...




zwani.com myspace graphic comments






Πότε...θα σκέφτομαι αόριστα και αφηρημένα...







Πότε...θα είμαι κουρασμένη.....
zwani.com myspace graphic comments





Πότε...θα βαριέμαι...




zwani.com myspace graphic comments




Όμως....έχω ανακαλύψει την καλύτερη θεραπεία, το καλύτερο φάρμακο. Και όχι τώρα τελευταία!!! Όχι!! Το έχω κοντά μου από πιτσιρίκα. Και το σπουδαιότερο είναι ότι δεν λείπει ποτέ από το σπίτι σου,δεν έχει ημερομηνία λήξης και... είναι και τζάμπα!!!
Ποιό είναι αυτό;;;; Ανοίγω τέρμα την αγαπημένη μου μουσική και αρχίζω να χορεύω!!!! Κλείνω τα μάτια και...απογειώνομαι!!!!!!! Μέχρι τελικής πτώσης!!!

Θέλετε να το δοκιμάσετε; Ελάτε μαζί μου!!! και μπείτε στον κόσμο μου πατώντας το play του παρακάτω βίντεο. Αντέχετε;;;;;

WELLCOME TO MY CLUB:-)))



Υπάρχει και συνέχεια αν δεν κουραστήκατε ή δεν βαρεθήκατε ή αν αντέχετε αυτές τις beatιές:-)))





 Αφού λοιπόν λιώσω στο χόρο, ξαναγυρίζω στην πραγματικότητα και είμαι άλλος άνθρωπος!!

Νιώθω..





zwani.com myspace graphic comments




zwani.com myspace graphic comments




zwani.com myspace graphic comments




zwani.com myspace graphic comments




zwani.com myspace graphic comments




zwani.com myspace graphic comments




zwani.com myspace graphic comments




zwani.com myspace graphic comments




zwani.com myspace graphic comments




Ελπίζω να μην σας έκανα να νιώσετε....




zwani.com myspace graphic comments

zwani.com myspace graphic comments





zwani.com myspace graphic comments






zwani.com myspace graphic comments





zwani.com myspace graphic comments


zwani.com myspace graphic comments



ή ακόμα και.... 




zwani.com myspace graphic comments

επειδή εγώ έχω βρει τη θεραπεία του "κακού"!!! χιχιχι

Να'στε πάντα καλά:-)))
Σας ευχαριστώ που με "ανέχεστε"και....
DON"T WORRY...BE HAPPY!!!