English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

MySpace-Comments
Σαν σήμερα, στις 4 Μαρτίου του 1950,κάνει πρεμιέρα η Σταχτοπούτα,η ταινία κινουμένων σχεδίων του Γουόλτ Ντίσνεϊ.

Αγαπημένο παραμύθι όχι μόνο των παιδιών αλλά κι αυτών που παραμένουν παιδιά:-)


Δείτε εδώ

Αν είστε απ'αυτούς που τους αρέσουν ακόμα τα παραμύθια, πάμε να δούμε το τρέιλερ της πρεμιέρας, το παραμύθι και όχι μόνο..

MySpace-Comments
Το τρέιλερ

MySpace-Comments
Η πρεμιέρα

MySpace-Comments
Το παραμύθι (μεταγλωττισμένο για να μην σας παιδεύω!)

MySpace-Comments
Για...όσους είναι φαν των sims...

MySpace-Comments
Και...φυσικά ταινίες όπως...


Και......η δικιά μας ...
MySpace-Comments

Η..πρωταγωνίστρια του παραμυθιού..



Η Σταχτοπούτα , κόρη ενός πλούσιου εμπόρου. Η μητριά της και οι ετεροθαλείς αδελφές της υποβιβάζουν τη Σταχτοπούτα σε ρόλο υπηρέτριάς τους, ενώ αυτές χαίρονται όλα τα πλούτη του εμπόρου, και την αναγκάζουν να κοιμάται στις στάχτες του τζακιού, απ' όπου και το όνομα Σταχτοπούτα. Κάποιο βράδυ την επισκέπτεται η νεράϊδα νονά της και της δίνει ένα φόρεμα, μια άμαξα κι ένα ζευγάρι γυάλινα γοβάκια προκειμένου να πάει στο χορό του Πρίγκηπα. Ο πρίγκιπας εντυπωσιάζεται και την επόμενη μέρα, όταν η άγνωστη εμφανίζεται πάλι στο παλάτι. Καθώς δεν ξέρει τίποτα γι' αυτή, αποφασίζει να τη βρει χρησιμοποιώντας το γοβάκι που άφησε στις σκάλες φεύγοντας, βάζοντας τις γυναίκες της περιοχής να το δοκιμάσουν για να δει σε ποια ταιριάζει. Οι αδερφές της προσπαθούν με κόπους και βάσανα να φορέσουν το γοβάκι, προκειμένου να κερδίσουν τον πρίγκιπα, μάταια όμως καθώς ταιριάζει μόνο στη Σταχτοπούτα, την οποία και παντρεύεται ο πρίγκιπας.






Συγγραφέας της Σταχτοπούτας θεωρείται ο Σαρλ Περώ, ωστόσο υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία παρόμοιων ιστοριών σε κινεζικά χειρόγραφα που χρονολογούνται από το 850μ.Χ., και μια έκδοση του μύθου από την αρχαία Αίγυπτο



Η Εκδοχή των Γκριμ
Στην μεταγενέστερη εκδοχή των αδελφών Γκριμ ο ρόλος της νεραϊδονονάς αντικαθίσταται από το περιστέρι που μένει στο δέντρίλι δίπλα από τον τάφο της μητέρας της Σταχτοπούτας. Το περιστέρι έχει έναν σημαντικό ρόλο σε όλη την ιστορία διότι βοηθά την Σταχτοπούτα να καθαρίσει τις φακές έτσι ώστε να πάει στον χορό, τις δίνει το φόρεμα και τα γοβάκια και στο τέλος του παραμυθιού όπου οι θετές αδελφές δοκιμάζουν το γοβάκι και με τεχνάσματα κάνουν τον πρίγκηπα να νομίζει ότι με αυτές είχε χορέψει στον χορό, το περιστέρι αποκαλύπτει τα τεχνάσματα έτσι ώστε να καταλάβει πώς είχε χορέψει με την Σταχτοπούτα την οποία είχαν κλειδώσει στον περιστερώνα κάτι που δεν συμβαίνει στην εκδοχή του Περρώ. Επίσης η κολοκύθα/άμαξα, τα ποντίκια/άλογα, ο αρουραίος/αμαξάς και οι σαύρες/ακόλουθοι δεν υπάρχουν στην εκδοχή αυτή. Μια άλλη καινοτομία των Γκριμ είναι η αύξηση του χορού από έναν σε τρεις. Τις δύο πρώτες νύχτες η Σταχτοπούτα φορά ένα ασημοκέντητο φόρεμα ενώ στην τρίτη ένα χρυσό. Οι αδελφοί Γκριμ αναφέρουν ότι ο λόγος που ξεχάστηκε το γοβάκι είναι επειδή κόλλησε στην πίσσα που είχε διατάξει να βάλουν ο πρίγκιπας για να μη μπορέσει να φύγει η Σταχτοπούτα.



Εδώ τελειώνει το αφιέρωμα περί..Σταχτοπούτας για το οποίο πήρα πληροφορίες από το Βικιπαιδεια.

2 σχόλια:

Παρακαλώ να είμαστε ευπρεπείς....ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ!!!! εκφραστείτε ελεύθερα :-)