English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αύριο,ο  Δήμος Ναυπλιέων γιορτάζει την Πρωτομαγιά στην παραλία της Καραθώνας με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, στις οποίες κυριαρχούν η παράδοση, η μουσική και ο χορός.

Οι δημότες και οι επισκέπτες του Δήμου είναι καλεσμένοι από τις 11 το πρωί στην Καραθώνα για να κατασκευάσουν μαγιάτικα στεφάνια με τη βοήθεια ειδικού στην ανθοδετική τέχνη και να διαγωνιστούν παρουσιάζοντας το δικό τους καλύτερο στεφάνι. 
Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σ’ ένα δημιουργικό εργαστήρι, πλημμυρίζοντας την περιοχή με ανοιξιάτικες ευωδιές και λουλούδια.
Στην συνέχεια το κοινό θα απολαύσει ένα μεγάλο Λαϊκό γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και εδέσματα και θα γιορτάσει την Πρωτομαγιά διασκεδάζοντας μέχρι αργά το απόγευμα.


Αν σκέφτεστε να επισκεφτείτε την πόλη μου και πάτε μια βόλτα από εκεί, σας βρήκα ιδέες για να είστε προετοιμασμένοι!!!!!

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ!
Ένας τρόπος κατασκευής στεφανιών ήταν με τη χρήση ευλύγιστων κληματόβεργων, πάνω στις οποίες τοποθετούνταν κλαδάκια από αμυγδαλιές, συκιές ή ροδιές, ενώ πολλές φορές, αρκετοί προτιμούσαν να μην φτιάξουν καν στεφάνια αλλά να κρεμάσουν στις εξώπορτες τους ματσάκια από κλαδιά ελιάς, νεραντζιάς ή πορτοκαλιάς μαζί με διάφορα λουλούδια και φυτά για να αποτρέψουν το “κακό” να μπει στο σπίτι τους, όπως σκόρδα ή ακόμα και τσουκνίδες (αυτό κάνω εγώ!).

Μα..το στεφάνι είναι στεφάνι !!
Είναι τέχνη!
Πάμε να δούμε..

ALL TIME CLASSIK :Με φυσικά λουλούδια !
Όπως μας έμαθαν οι μανούλες μας!

Θα χρειαστείτε ένα ψαλίδι, βελόνα και κλωστή, μπουμπούκια από διάφορα λουλούδια. Με την βελόνα τρυπάτε το κοτσάνι του λουλουδιού και μέσα σε αυτήν την τρυπούλα περνάτε το κοτσάνι του άλλου λουλουδιού. Τα δένετε μεταξύ τους με την κλωστή και συνεχίζετε με αυτόν τον τρόπο μέχρι να συμπληρωθεί το στεφάνι. Στο τέλος ενώνετε τις δύο άκρες πάλι με κλωστή και έτοιμο το στεφάνι σας!
Βήμα βήμα οι παρακάτω εικόνες που βρήκα στο pinterest σας βοηθούν..


TBDflowerdiypost

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Αν φέτος θέλεις κάτι διαφορετικό παρακάτω  θα δούμε στεφάνια που δεν “πεθαίνουν” μέσα σε λίγες ημέρες και που είναι φτιαγμένα από  τσόχα, καρπούς, χαρτί, φελλό και πολλά άλλα!
Στα καταστήματα ειδών χόμπι, μπορείς να βρεις σε πολύ οικονομικές τιμές δύο είδη βάσεων για στεφάνια: από φελιζόλ ή από αποξηραμένα κλαδιά. Ακόμα, μπορείς να κατασκευάσεις  μόνος σου βάσεις, από σύρμα ή ευλύγιστα κλαδιά κληματαριάς ή δέντρων. Έχοντας μια βάση, μπορείς να τη διακοσμήσεις με διάφορα υλικά και να κολλήσεις με σιλικόνη (ή να στερεώσεις με οποιοδήποτε τρόπο) διάφορα διακοσμητικά στοιχεία, ανάλογα με την εποχή ή ακόμα και το προσωπικό σου στιλ.
Έψαξα αρκετή ώρα στο κυβερνοχώρο και ανακάλυψα καταπληκτικές ιδέες  με οδηγίες παρακαλώ για να μη σας κουράσω!


IMG_9890




1.  Στην παραπάνω εικόνα βλέπουμε πως να φτιάξουμε ένα στεφάνι με διάφορους τύπους παχύφυτων και οι οδηγίες βρίσκονται αναλυτικά εδώ.











Για ένα πιο σύνθετο στεφάνι (όπως της παρακάτω εικόνας) ή να πάρεις ιδέες για διάφορους τύπους τέτοιων “ζωντανών” succulent στεφανιών ρίξε μια ματιά εδώ.









2. Στεφάνι απο κλαδιά και λουλούδια



2. Πιο κοντά στη παράδοση, ένα στεφάνι που περιέχει λουλούδια επάνω σε μια βάση από κλαδιά.
Οι οδηγίες βήμα προς βήμα βρίσκονται εδώ.






tulipwreath3-200x200






3. Ξανά έχουμε βάση από κλαδιά, μόνο που αυτή τη φορά τη διακοσμούν τουλίπες! Εσύ αν θες μπορείς να κάνεις με όποιο λουλούδι προτιμάς ή έχεις στον κήπο σου . Οι οδηγίες του βρίσκονται εδώ.






4. Στεφάνι απο λεμόνια



 4. Στεφάνι από αληθινά λεμόνια!  Η κατασκευή του είναι πολύ  απλή  και μπορείς να τη δεις βήμα προς βήμα εδώ.






5. Στεφάνι απο κλαδάκια βατομουριάς (;)







5. Στεφάνι από κλαδάκια βατομουριάς, δες εδώ τις οδηγίες
και δοκίμασε το με όποια κλαδάκια προτιμάς εσύ!









6. Στεφάνι από βελανίδια , τα οποία τοποθετήθηκαν με ζεστή σιλικόνη σε μια βάση και  βάφτηκαν κίτρινα!  Οδηγίες δες  εδώ










7. Στεφάνι από αποξηραμένα πορτοκάλια, κουκουνάρια και κανέλα Άλλο ένα στεφάνι φτιαγμένο από οργανικά υλικά .Δες εδώ πως φτιάχνετε.



8. Στεφάνι Λεβάντας






8. Στεφάνι Λεβάντας ! Δες εδώ πως θα φτιάξεις στεφάνι από λεβάντες χωρίς να χρησιμοποιήσεις κάποια βάση.
Το λατρεύω!!!












Οι ιδέες δεν τελειώνουν...!


ΚΑΙ...ΠΑΜΕ....!!




ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
 ΚΑΙ
 ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να είμαστε ευπρεπείς....ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ!!!! εκφραστείτε ελεύθερα :-)